El peix que més m’agrada és el Cap Roig, un peix robust amb moltes espines i d’un color ataronjat i vermell tacat que el fa ben coneixedor.

El peix que més m’agrada és el Cap Roig, un peix robust amb una textura i sabor exquisit

El peix que més m’agrada és el Cap Roig, un peix robust amb moltes espines i d’un color ataronjat i vermell tacat que el fa ben coneixedor. És un animal molt apreciat al Mediterrani i el seu preu sol ser elevat. Per a mi un Cap Roig bullit amb un raig d’oli d’oliva verge extra de la millor qualitat és un dels millors plats del món. Em feia moltes ganes fer una entrada on fos el protagonista. Quan els vaig veure al mercat no ho vaig dubtar gens, encara es movien! La peixatera em va dir que els acabaven de dur de la barca que té el seu home. Crec que mai havia comprat un peix tan fresc. I un altre plat molt bo, és el suquet de Cap Roig.

Cap-roig

Nom científic: Scorpaena scrofa (Linnaeus, 1758)

Traduccions: ES Cabracho FR Rascasse rouge EN Red scorpionfish

Sinònims en català: Escórpora, Escórpora de cap-roig, Escórpora dels bruts, Escórpora groga, Gallineta, Polla d’alguer, Rascassa, Rascla, Rasclot.

Descripció: Cos gros i robust a la regió anterior i una mica aplanat lateralment a la posterior. Cap recobert d’espines i de penjolls de pell, que també poden trobar-se sobre el cos i a la mandíbula inferior. Boca gran i obliqua. Cos i aletes vermells, sovint rosats o ataronjats, amb taques fosques. Una taca negra a l’aleta dorsal.

Distribució: Viu sobre fons rocosos, de fang i herbeis de Posidònia fins a 370 m de profunditat. S’alimenta de petits peixos, crustacis i mol·luscs. Es reprodueix de maig a agost. Es troba a la Mediterrània, excepte a la mar Negra. A l’Atlàntic oriental, de les illes Britàniques al Senegal, incloses les illes Açores, Madeira, Canàries i Cap Verd.

Sistemes de pesca: Es pesca amb nanses, línies de mà, tresmalls, palangres de fons i arts d’arrossegament. No està regulada ni té talla mínima legal.

Talles: màxima 66 cm; comú de 20 a 30 cm

Cap Roig. Nouvingut!!!! ✨✨

#calroka #peix #andorra #andorralavella #andorragastrolovers #restaurant #taverna #tavernacalroka #restaurantandorra #cuina