Avui hem fet carpaccio de peix llimona. El peix llimona és molt conegut arreu del món pel seu deliciós sabor. És un peix bastant abundant durant tot l'any

Avui hem fet carpaccio de peix llimona. El peix llimona és molt conegut arreu del món pel seu deliciós sabor

Avui hem fet carpaccio de peix llimona. El peix llimona és molt conegut arreu del món pel seu deliciós sabor. És un peix bastant abundant durant tot l’any, però l’època en la qual en major quantitat es troba és en els mesos de maig a juny. El seu nom científic és Seriola dumerili i pertany a la família dels caràngids És molt demandat en la gastronomia amb diferents noms comercials i locals a tot el món.

Vols conèixer tot sobre aquest peix tan especial?

Aquesta espècie de peix és coneguda en molts llocs del món i a cada zona se li coneix per un nom. Per exemple, a Andalusia és anomenat serviola, llet i peix llimona. D’altra banda, a les Balears és conegut com a cirviola, círvia, i servia. I a les Canàries com megregal i llimona.

Aquest animal sol habitar en llocs sorrencs a les zones rocoses profundes properes als 300 metres. Quan arriba l’hivern s’estableixen en el fons marí i només emergeixen a la superfície quan arriben les temperatures més càlides amb la primavera.